VIATJAZZ A NOVA ORLEANS
Cd (Temps Record, 2018).
#jazzperxicsigrans
Finalista dels premis Enderrock 2018
El jazz és la mare de totes les músiques modernes. L’arrel a partir de la qual han nascut gèneres tan populars com el rock, el pop, el funk o el hip hop. Una expressió amb més de cent anys d’història i un abast d’allò més transversal. Per això és una música ideal per a descobrir i gaudir en família. Perquè agrada tant a petits com a grans, perquè no entén de límits ni de fronteres, i perquè s’adapta sense problemes a qualsevol cultura i a qualsevol idioma.
“Viatjazz a Nova Orleans” (Temps Record 2017) és una manera diferent i divertida d’aproximar-se al jazz. Una proposta inèdita i innovadora que explica el fet musical a través del diàleg constant amb un dels màxims exponents de l’art urbà: el grafit. Un disc que enllaça composicions originals de Roger Canals amb estàndards del dixieland i del swing, i un repertori que obrirà les portes del jazz als més menuts sense necessitat de recórrer als tòpics i evitant els llenguatges infantilitzats.
Les cançons de “Viatjazz a Nova Orleans” són l’espina dorsal d’un dels espectacles més aplaudits de la Cia. Roger Canals. Un concert didàctic que s’ha presentat en escenaris d’arreu del país, inclosos els del Black Music Festival, el Festival Jardins de Pedralbes i la Mostra d’Igualada, i que per fi podem escoltar tant en format físic (cd) com a les plataformes digitals. L’edició en cd inclou les lletres de les cançons, notes divulgatives, abundant material gràfic i fins i tot un kit de grafit perquè nosaltres mateixos poguem il·lustrar-ne la caràtula
El Mirador
Cd (Afònix, 2000).
Cançons i danses.
Inclou el tema “On es canta, s’hi pot viure” guanyadora del premi Mirall de Composició’01.
“El Mirador” és la culminaciód’un propòsit vocacional, és un petit testimoni del somni d’en Roger, la primera parada del seu viatge al món de l’animació i de la música adreçada a infants.
Nou cançons de temàtica variada que barregen bàsicament el swing, la samba i la bossa nova interpretades amb la gràcia indestriable dels músics de la Cia i arrodonit per les grans col·laboracions de músics com Lluís Gómez, Lluís Molas, Elisabet Martínez (Elisha), i d’animadors com Rah-mon Roma, Jaume Barri i “La Tresca i la Verdesca” i d’un cor de nenes de “l’Esplai La Canya”.
Aristòtil entre escombraries
Cd i Cd-room (Temps Rècord, 2002)
És un conte interactiu d’en Miquel Desclot, il•lustrat per Oriol Galí i un conjunt de cançons per escoltar composades per en Roger.
Aquest treball va conformar el centre d’interès que els esplais de la Federació Catalana de l’Esplai van treballar durant el 2002 la proposta educativa “Estimo la terra”.
Cada cançó correspon a un personatge diferent del conte que amaga una història particular però que, com un trencaclosques, se sumen en un conte conjunt.
Interpretat pels músics de la Roger Canals i Cia. amb la col•laboració de músics i animadors coneguts dins el panorama musical i de ens/es i monitors d’esplais de la Federació.
Coneix Viladecavalls
Cd-room (Ajuntament de Viladecavalls, 2003)
Proposta informàtica per a treballar Viladecavalls de forma didàctica. Els continguts s’amaguen darrere jocs interactius presentats per un personatge central: “El trumbot” (bestiari de Viladecavalls).
Produït per l’Ajuntament de Viladecavalls (Regidoria d’Ensenyament). Conte i cançons de Roger Canals.
Interpretat pels músics de la Cia. amb col·laboracions de viladecavallins/es.
Altres cançons infantils
Diversos autors
Cd (Música Global Discogràfica, 2006)
“Altres cançons infantils”, és un recull de noves cançons originals de músics i animadors professionals d’espectacles infantils. Un total de 18 cançons inèdites fins ara, unes cançons divertides, i didàctiques pels més petits de la casa.
En Roger hi participa amb la cançó “Endevina què hi ha dins” juntament amb les cançons d’altres companys de l’AMAPEI com Santi Ortiz, Articulat, Jordi Tonietti, Jaume Barri, País de Xauxa, La Tresca i la Verdesca i Pep Puigdemont.”
Per sucar-hi pa!
Cd (Batiendo Rècords, 2007)
“En els temps del fast food i les preses del dia a dia, en que tant difícil és menjar sa no només per als adults sinó per a tota la família, aquestes cançons que ens canten les bondats d’una dieta equilibrada, variada i gustosa, que ens animen a triar els millors productes al mercat, que pregonen les bondats de la fruita i la verdura per a créixer adequadament, són com un plat de seny i rialles. Mai ensenyar a menjar bé, a alimentar-se com cal, ha resultat tan didàctic, amè i divertit com amb aquest disc d’en Roger Canals.” (Josep Bècares; comerical Batiendo Rècords).
De la rumba a la salsa, del funk al rock, del swing a la sardana, rimes divertides i melodies que enganxen. Composades i interpretades per Roger Canals i Cia (XXL) amb els arranjaments de Jordi Roma, i amb grans col·laboracions.
Producció de “Eix de serveis”
Si per un dia…
Doble CD Col·lectiu. 2009
” Aquest CD ben afinat en la música i en les lletres, aquest àlbum tan ben parit, és fill d’una gent que té clar quin és el seu deure amb el país: fer d’altaveu dels menuts, ciutadans als quals coneixen prou bé i saben com despertar, entretenir i animar amb la medicina que espanta tots els mals: cantar.(…)” – Carles Capdevila
Un recull de 22 cançons que els animadors i animadores de l’AMAPEI (Ass. de Músics i Animadors Professionals d’Espectacles Infantils) vam composar per contribuir a la sensibilització dels Drets de la Infància escrita en la Convenció sobre els drets de l’infant. Una fita encara pendent que demana una resposta contundent, progressiva i homogènia des de tots els estaments de la societat.
El doble cd ha estat realitzat desinteressadament pel col·lectiu de l’AMAPEI, i se n’han venut més de 6000 exemplars al preu de cost de 5,00€ per permetre la seva àmplia difusió. Fins i tot es va donar l’opció durant un parell d’anys de descarregar-se’l gratuïtament.
La Cia. Roger Canals hi va contribuir amb dos temes: “Si per un dia…” musicant i interpretant un tema que va ser compost col·lectivament a partir de les aprotacions de nens i nenes. I “La catifa de l’Iqbal” que denuncia l’explotació laboral dels infants.
Xesco Boix, Encaraensencantes
Cd (Resdiscus, 2009 / La salseta del Poblesec, 2010)
“Disc d’homenatge a Xesco Boix”
“25 anys després que en Xesco Boix agafés la seva bicicleta i marxés a fer un tomb, les seves cançons i la seva veu encara són molt vives entre nosaltres. Ell va obrir-nos un camí i ens va ensenyar a fer d’animador i a treballar pels nens i nenes des de la música i la cultura popular. És per això que els que avui en dia tenim la sort de poder seguir fent aquesta feina volem recordar que en Xesco encara és vigent i que continuem omplint places, carrers, escoles, auditoris,… Gràcies. “ (AMAPEI)
El CD inclou cançons del repertori de Xesco Boix interpretades per alguns dels animadors (tots membres de l’agrupació AMAPEI) que vint-i-cinc anys després es dediquen professionalment als espectacles d’animació per a infants.
La Cia. Roger Canals hi va versionar el « Conec una dona », amb la col.laboració de Tortell Poltrona.
El diable et convida a entrar
Cd Autoeditat per l’Ajuntament de Martorell, 2009.
Cançó conjunta amb Jaume Barri composada per l’Ajuntament de Martorell.
“Amb lletra i música de Roger Canals i Jaume Barri, Martorell ja té en la cançò “El diable et convida a entrar” un himne que ha d’ajudar a recuperar el sentiment de pertinença de tots els martorellencs. Una cançó que us podeu descarregar de la pàgina web municipal www.martorell.cat i en la que hi han treballat intensament els departaments de Joventut i Cultura de l’Ajuntament de Martorell conjuntament amb les entitats locals. El resultat és una cançó atrevida que a ritme de rumba ens fa sentir totes les coses bones de la nostra població. Escolta-la!” (aMartorell.com)
Clica sobre el Kareoke que va fer un vilatà de Martorell.
Ets l‘A, B, C – Cançó i Lip Dub de l’Escola la Roda
Cançò i Lip Dub de l’Escola la Roda, 2010
Composició i producció de Roger Canals per encàrrec de l’Escola la Roda de Terrassa en motiu dels seus 40 anys.
En Roger va ser alumne de l’Escola la Roda i és per això que li van fer aquest encàrrec tant especial, on hi han col·laborat nens i nenes i mestres de l’escola. Va ser un procés de creació molt interessant, conjuntament amb membres de l’Ampa del curs 2010-2011. Va culminar amb el súper Lip Dub que podeu veure en aquesta secció.